
restaurant_1

restaurant_2

restaurant_3

restaurant_4
Restauracja
Jabłoniowy Dworek
W restauracji Dworku znajdują się potrawy kuchni tradycyjnej, kociewskiej, polskiej, europejskiej oraz myśliwskiej. Naszą specjalnością są: „czarne” golonki z Malenina , szczupak faszerowany, pierogi z kapustą i grzybami, kołduny. Oferujemy lunche dostarczane głównie do firm oraz duży wybór doskonałych tortów i ciast.
Pieczemy dziki , prosiaki, indyki w całości i serwujemy na miejscu lub dowozimy na zamówienie.
Zapraszamy do skorzystania z cateringu. Smaczne i eleganckie lunche z dowozem do firm i nie tylko!
Menu Lunchowe:
- Kanapeczki na chrupiącej bagietce z różnościami takimi jak: pasztet z dziczyzny, bekon z jajkiem, łosoś wędzony, sery pleśniowe, smakowite pasty, itp…
- Kraby w cieście
- Kurczaczki w sezamie
- Pomidory z mozzarellą
- Kotleciki z polędwiczki z ananasem
- Sałatki: winogronowo-kurczakowa, gruszkowo-serowa, ananasowo-kukurydziana, lodowa-grecka, fasolowo-ananasowa, warzywna, z naci selera, z cykorii, kalafiorowa, wiosenna, pieczarkowa, ryżowa, makaronowo-tuńczykowa.
Uczta dla podniebienia łasuchów.
Proponujemy własne wypieki na różne okazje również z możliwością dowozu.
Naszą specjalnością są torty i ciasta*:
- tort miętowy
- tort truskawkowy
- tort jagodowy
- tort malinowy
- tort kokosowy
- tort makowy
- tort węgierski
- tort orzechowy
- tort sezamowy
- tort migdałowy
- sernik wiedeński
- jabłecznik z bitą śmietaną
- szarlotka
Poniżej przykładowe wersje menu w różnych cenach.
I wersja 140 zł/os
I wersja 140 zł/os
Dania na gorąco:
rosół z makaronem
udka kurczaka
ryż z potrawką
kotlet paryski
szynka po staropolsku
ziemniaki, frytki
warzywa gotowane ( 3 rodzaje), surówka (2 rodzaje)
Przekąski na zimno:
indyk z morelą
boczek pieczony
kabanosy
pstrąg w galarecie
sałatka warzywna
sałatka grecka
sałatka winogronowa z kurczakiem
pieczywo, sosy, masło
W nocy:
Do wyboru: żurek z białą kiełbasą, flaki, bigos myśliwski, barszcz z pasztecikiem
II wersja 160 zł/os
Dania na gorąco:
rosół z makaronem
szynka po staropolsku
zrazy wieprzowe
kotlet schabowy
kurczak w potrawce z białym sosem
kotlet drobiowy z ananasem
ziemniaki, kasza gryczana , frytki
buraczki, surówka (2 rodzaje), warzywa gotowane (3 rodzaje)
Przekąski na zimno:
pasztet z dziczyzny
indyk z morelą
karkówka ze śliwką
kabanosy
pstrąg w galarecie
sałatka ravioli z ananasem
sałatka z kurczakiem i winogronami
sałatka grecka
sosy, pieczywo, masło
W nocy:
Do wyboru: żurek z białą kiełbasą, złociste pałki z kurczaka, flaki, bigos myśliwski, barszcz z pasztecikiem lub krokietem
III wersja 190 zł/os
Dania na gorąco:
kołduny w rosole
wołowina pa prowansalsku
golonki „czarne” lub kaczka pieczona
szynka po staropolsku
kotlet de volaille
polędwiczki wieprzowe z grzybami
ziemniaki, frytki, ryż
surówka (2 rodzaje), czerwona kapusta na gorąco, buraczki na gorąco, warzywa gotowane ( 3 rodzaje)
Przekąski na zimno:
tatar z łososia
avocado z krewetkami
melon w szynce
wołowina na zimno
schab ze śliwką
pstrąg w galarecie
sałatka z kurczakiem i ananasem
sałatka wiosenna
sałatka pieczarkowa
sosy, pieczywo, masło
W nocy:
Do wyboru: zupa Holenderska, karkówka z czosnkiem, żurek z białą kiełbasą i jajkiem, złociste pałki z kurczaka, flaki, bigos myśliwski, barszcz z pasztecikiem lub krokietem
Stół Wiejski
– kiełbasa myśliwska
– kiełbasa polska
– kiełbasa z komina
– wędzona szynka wieprzowa z nogą
– boczek pieczony
– schab wędzony
– pasztetowa
– krupnioki
– kaszanki
– salceson biały
– salceson czarny
– ozory w galarecie
– metka
– smalec wiejski
– ogórki kiszone
– ogórki małosolne
– chleb wiejski
Cena ustalana indywidualnie po wyborze produktów i określeniu ilości osób.